Hoitarul alb (Neophron percnopterus)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Hoitarul alb

Hoitarul alb (inaltime 58-66 cm) este o prezenta in sudul Dobrogei, mai rara in restul tarii. Cuibareste in maluri abrupte si in stancarii. Adultii sunt cenusiu-deschis cu remigele negre; tinerii au un penaj negru, cu spatele ceva mai spalucit. Toamna migreaza spre locurile de iernare din nordul Africii, Arabia, Asia de sud-vest pana-n India. Este un consumator de resturi de animale, fiind una din putinele specii de pasari care foloseste o unealta. Pentru a sparge ouale de strut abandonate sau de la alte pasari din tinuturile Africii se foloseste de o piatra cu care loveste coaja groasa spre a le consuma apoi continutul.

Lasă un comentariu