Vulturul pescar (Pandion haliaetus)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vulturul pescar

Vulturul pescar (58 cm) a fost semnalat pentru prima data cu certitudine ca pasare clocitoare la noi in 1960, in Delta Dunarii. Partea superioara a corpului este cafenie, iar crestetul, ceafa si partea inferioara sunt albicioase. Este mai mult o specie de pasaj. Se hraneste indeosebi cu peste. Are posibilitatea unica la pasarile de prada de a-si indrepta si indarat degetul extern anterior. Cuibareste in Europa de nord-est si vestul Asiei si ierneaza in Africa, la sud de Sahara si in sudul Asiei.

Lasă un comentariu