25 mai 2020

Cacaduul cu boneta rosie (Cacatua moluccensis)

Cacaduul cu boneta rosie

Cacaduul cu boneta rosie (inaltime 50 cm) traieste in arborii inalti din sudul insulelor Moluce avand un rumos colorit roz, cu pene rosii pe crestet.

Are un cioc puternic si curbat, la baza mandibulei superioare gasindu-se o cira in care se deschid narile. Mandibula superioara este mult mai dezvoltata, pasarea putand-o ridica si cobora, ea nefiind fixata in mod rigid la oasele craniului. Mandibula inferioara este scurta, trunchiata si poate fi miscata si dinainte inapoi. Limba este in general carnoasa si groasa, folosind-o pentru prealabila prelucrare a hranei inainte de inghitire ca decojire, sfaramare etc. Picioarele au doua degete indreptate indarat, adaptate la catarat, cand se poate ajuta si cu ciocul ca de un al treilea picior. Puii au o dezvoltare nidicola. Se hraneste cu seminte, boabe si diferite fructe.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: