Melcul Yeti

Sending
User Review
0 (0 votes)

melcul-yeti
In apele din apropierea tarmurilor Africii de vest traieste cel mai mare melc din lume, Cymbium proboscidalis, numit de catre senegalezi „melcul yeti”. El atinge o greutate de 7-8 kg. El creste atat de mult, incat la un moment dat nu mai incape in propria lui cochilie care ramane ca o tichie pe imensul corp, revarsat pe nisip. Mancarea traditionala a bastinasilor, numita tibuden, cuprinde mai totdeauna carne sarata de yeti la care ce adauga orez si peste.

Lasă un comentariu