Leul


Leul este unica felina care traieste si vaneaza in grup. Masculul, adesea denumit „regele animalelor“, troneaza maiestuos cu frumoasa lui coama printre femelele clanului sau. Pentru a tine intrusii la distanta de teritoriul lui, scoate ragete teribile care se aud de jur imprejur pe o raza de 10 km. Cu toate acestea, este un lenes teribil, care petrece aproape 20 de ore pe zi dormind sau odihnindu-se. De altfel, grupul este condus de o leoaica. Si tot leoaicele sunt cele care vaneaza si se ocupa de pui. Puii de leu sunt mici ghemotoace de blana care petrec primele trei luni de viata alaturi de mama lor, departe de restul grupului. Catre varsta de trei ani, tinerii masculi adulti sunt goniti de catre masculul dominant. Atunci ei incearca sa ia locul unui mascul dominant in alt grup. Leul mascul poate cantari pana la 250 kg iar femela pana la 150 kg. In salbaticie leul nu traieste mai mult de 10 ani, dar in captivitate ajunge pana la 35 de ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: