Girafa


Girafa este cel mai inalt animal de pe planeta. De la inaltimea celor 6 m ai sai ea domina savana si joaca un adevarat rol de santinela, detectand imediat apropierea marilor pradatori. Tot talia sa inalta ii permite sa-si caute foarte sus in copaci hrana preferata: frunzele de acacia pline de spini pe care le culege cu limba ei lunga si aspra. Aceste frunze sunt foarte zemoase, continand multa apa, ceea ce ii permite girafei sa stea uneori mult timp fara sa bea. Ea doarme in picioare, dar nu mai mult de douazeci de minute pe zi, pentru durate scurte, de 3 sau 4 minute. La nastere, „micul“ pui de girafa are deja o inaltime de 2 m! El este primit de la inceput in turma in care s-a nascut, turma care poate numara pana la 40 de girafe. Mult timp s-a crezut ca girafa este muta; astazi se stie ca ea scoate mici mormaieli. La maturitate girafa atinge o greutate de circa 900 kg. Media de varsta este de 20-25 de ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: