Hipopotamul


Hipopotamul este un mamifer amfibiu de circa 4 m lungime si care poate cantari pana la 4 tone. El traieste in grupuri de 20 pana la 100 de indivizi, dominate de un mascul. Isi petrece ziua dormind sau odihnindu-se in raurile Africii. Noaptea paraseste apa pentru a merge sa pasca ierburi proaspete pe pajistile din imprejurimi. El se poate ascunde aproape in intregime sub apa, nelasand la suprafata decat narile, ochii si urechile. Poate astfel sa miroasa, sa vada si sa auda tot ce se petrece deasupra apei fara sa fie descoperit. El este ca un peste in apa, dar poate fi deopotriva de agil si pe uscat (poate sa alerge cu o viteza de 30 km/h). Enormii sai canini inferiori sunt din fildes; si-i arata cu regularitate, in timpul faimoaselor lui cascaturi! Sunt niste arme redutabile, pe care masculii le utilizeaza in luptele dintre ei ce au loc in perioada de imperechere. Imperecherea are loc in apa. Femela naste pe uscat, dar foarte repede mama si puiul se regasesc in apa. De altfel, ea isi alapteaza micutul tot sub apa. Hipopotamul traieste pana la 40-50 de ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: