Leopardul


Leopardul este un foarte bun echilibrist. Aceasta felina robusta si solitara petrece intradevar o mare parte din timp in arbori, supraveghindu-si teritoriul care se poate intinde pe mai mult de 100 km2. Csnd se lasa noaptea, el isi paraseste adapostul si pleaca la vanatoare. Prada sa preferata o constituie gazelele si babuinii. Are putini dusmani; doar leii, hienele si babuinii mari indraznesc sa-l atace… si omul, care il vaneaza pentru blana sa. Stiai ca leopardul si pantera nu sunt decat unul si acelasi animal? Unii leoparzi sunt negri, ca Bagheera din „Cartea junglei“, altii sunt aproape albi, ca leopardul zapezilor. Atunci cand femela este gata de imperechere, ea secreta o urina speciala care atrage masculii. Aceasta declanseaza un turnir intre masculi, din care nu iese decat un singur invingator. Patru luni mai tarziu femela aduce pe lume între 1 si 6 pui. Ei isi parasesc mama la varsta de aproape 2 ani, pentru a incepe sa traiasca singuri.

Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsa intre 40–80 kg, o inaltime de 60–80 cm si cu o lungime a corpului de pana la 2 m. Poate traii pana la 10-15 ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: