Bivolul


Bivolul este cel mai mare dintre bovinele din Africa (masculul poate cantari 800 kg). El traieste in turme care numara cateodata mai multe sute de indivizi. Poate fi gasit mai ales in regiunile mlastinoase. Adora sa se intinda si sa se tavaleasca in noroi. Este unul dintre cele mai periculoase animale ce pot fi intalnite. Coarnele sale curbate in sus sunt foarte impresionante. La unii masculi ele depasesc anvergura de 1 m… si bivolii stiu cum sa se foloseasca de ele! Se povesteste ca sunt mai multi vanatori omorati de bivoli decat de oricare alt animal salbatic din Africa. De altfel nu a putut fi niciodata domesticit, nici chiar prin incrucisare cu vitele domestice. In afara de om si de leu, bivolul nu are cu adevarat alti dusmani. Hienele si crocodilii care misuna prin terenurile mlastinoase reusesc totusi sa prinda din cand in cand cate un bivol tanar. Femela aduce pe lume doar un vitel o data. Bivolul traieste in medie 25 de ani.

Lungimea cap + trunchi = 2,1-3 m; coada = 0,7-1,10 m; înălțimea la greabăn = 1,3-1,8 m. Longevitatea = 16 ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: