Marabuul


Marabuul este un mare piciorong. Aceasta pasare cu o alura destul de comica are o inaltime de 1,5 m, anvergura aripilor sale poate atinge 3,2 m si ajunge la o greutate de peste 8Kg. Apartine familiei berzelor. De altfel, marabuul este denumit si „barza cu sac“. Aceasta porecla ii vine de la un fel de sac pe care-l are sub gatlej si in care pastreaza surplusul de mancare ramas de la masa… se serveste de el ca de o camara de provizii! Este observat in general cocotat in varful unui arbore sau langa un curs de apa. Marabuul este de altfel un foarte bun pescar, iar pestii constituie o parte importanta a regimului sau alimentar. Joaca si rolul de gunoier: nu se lasa rugat pentru a ajuta vulturii sa curete resturile prazilor lasate de lei si hiene. Poate fi vazut uneori si prin sate: atunci se hraneste cu resturi si curata strazile de gunoaie.

Marabuul poate plana la fel de bine ca zburatoarele cele mai abile. Cand zboara, isi baga capul putin intre umeri si isi intinde picioarele lungi inapoi, fiind intruchiparea elegantei. Pasarea se foloseste cu multa iscusinta de curentii de aer cald, sau termici, si poate zbura la inaltimi atat de mari, incat uneori aproape ca nu poate fi zarita de la sol! Marabuul a fost observat planand la o inaltime de 4 000 de metri!



Categorii:Animale

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: