Rinocerul


Rinocerul se afla, in randul animalelor terestre, pe locul al doilea in lume ca marime (imediat dupa elefant, care este, bineinteles, pe locul 1). Dar, in ciuda celor 3 tone ale sale, este agil si poate alerga la fel de repede ca si un cal. El traieste in grupuri familiale de 3 sau 4 indivizi, care se deplaseaza lent prin savana, pascand iarba. Vederea sa este mediocra, dar mirosul si auzul sunt excelente. Rinocerul din Asia are un corn pe nas, iar cel din Africa are doua. Aceste coarne pot atinge lungimea de 1,5 m! Ele sunt diferite de coarnele vacii: sunt alcatuite din aceeasi materie ca unghiile noastre. Pentru a si le procura, braconierii aproape ca au exterminat rinocerii. Intr-adevar, coarnele se vand foarte scump: ele servesc la fabricarea a tot soiul de obiecte si de medicamente foarte cautate in Asia si Africa. Pielea rinocerului este foarte groasa si il protejeaza ca un scut. La rinocerii din India, pielea sub forma de „placi“ creeaza impresia ca sunt imbracati intr-o adevarata armura. Rinocerul nu se teme de nici un animal… in afara de om!

Greutate: Rinocer alb: 2.300 kg, Rinocerul negru: 800 – 1.400 kg, Rinocer indian: 2.100 kg
Marime: 1,3 – 2,2m
Media de varsta: 10 – 12 ani



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: