Sacalul


Exista mai multe specii de sacali. Sacalul comun, care este reprezentat in fotografie, este raspandit in nordul Africii, in sud-estul Europei si in sudul Asiei; ruda sa, coiotul, traieste in sesurile si deserturile Americii de Nord. Acest „caine salbatic“ este neobosit: el poate parcurge distante mari, alergand ore intregi. Vaneaza solitar sau in grup scotand tot timpul urlete. Se hraneste cu rozatoare, oua, insecte, mici antilope si, daca este necesar, nu ezita sa manance si starvuri. Este la fel de siret ca o vulpe. Atunci cand observa o prada tanara, cauta sa o izoleze de mama ei pentru a o ataca mai usor. Mirosul sau este foarte dezvoltat; atunci cand simte apropierea unui pradator, el scoate un strigat de avertisment de care profita toate animalele din imprejurimi. Primavara, femela naste intre 2 si 12 pui la adapostul unei vizuini.

La maturitate sacalul poate ajunge la o inaltime de 50 cm, lungime de 90 cm si o greutate de pana la 14 kg. Media de viata este cuprinsa intre 8 – 15 ani.



Categorii:Animale

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: