Babuinul


Babuinul trăieşte într-o ceată ierarhizatã ce include 30 până la 100 de indivizi. Este un animal inteligent şi dotat cu o mare capacitate de învăţare. Dacă un babuin vede un cort, nu ezită să intre înăuntru pentru a şterpeli ceea ce găseşte, înainte de a răvăşi totul! Îi plac în mod deosebit locurile pietroase din savană. Se hrăneşte cu ierburi, fructe, insecte şi mici reptile; poate chiar să vâneze mici antilope! Este adaptat la viaţa pe sol: merge sprijinindu-se pe tălpi şi pe palme (se spune că este „plantigrad“). Masculul este de două ori mai mare decât femela; el poate depăşi înălţimea de 1 m şi poate cântări 40 kg. Gestaţia durează 6 luni; apoi femela aduce pe lume un singur pui care rămâne agăţat de abdomenul ei aproape tot timpul. Babuinul are o forţă uimitoare şi poate fi foarte agresiv; astfel el poate să pună pe fugă pe cel mai mare duşman al lui, pantera.



Categorii:Animale

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: