Biserica Sf. Gheorghe din Lalibela (Etiopia)


Bet Giorgis

Micuțul oraș Lalibela, situat în Etiopia, este căminul unora dintre cele mai impresionante locașuri de cult din lume, aici regăsindu-se 11 biserici.

Fiecare biserică a fost lucrată săpându-se, în primul rând, un șanț adânc în jurul zonei cu pricina, iar mai apoi, cu multă minuțiozitate s-a trecut la săparea interiorului blocului de piatră rămas în centru. Cea mai încăpătoare biserică este înalta de 12.50 metri. Toate lucrările au fost realizate cu ciocanul și cu dalta, performanță ce uimește chiar și după 800 de ani.

Dintre acestea, cea mai impresionantă este cea a Sfântului Gheorghe (Bet Giorgis). Situată în partea de vest a văii cu bisericuțe, construcția coboară 12.50 metri de la nivelul solului. Tavanul acesteia ne înfățișează forma unei cruci grecești. Aceasta a fost construită după moartea regelui Lalibela (c.1220) de către soția sa, drept memorial al sfântului rege. Biserica Sfântului Gheorghe reprezintă culmea arhitecturii acestui loc unic în lume.

Biserica Sf. Gheorghe este o biserică monolit în regiunea Amhara, Etiopia. Este numită „a opta minune a lumii”. Conform istoriei etiopiene, biserica a fost construită în urma unei viziuni pe care a avut-o regele Gebre Mesqel Lalibela of the Zagwe. În viziune, spunea regele, Dumnezeu şi Sfântul Gheorghe i-au explicat exact cum poate fi construită biserica.Categorii:Artă, Cultură şi Literatură

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: